GRÖN-FRI/ALGBEHANDLING

Är ditt tak beväxt utav mossa?

Alger, mossa, lav och mögel blir allt vanligare på våra tak och fasader. Men det finns en lösning; Grön-Fri ® är ett effektivt medel som enkelt tar bort angrepp på trä, puts, sten, tegel och betongpannor. Det är dessutom ett billigare alternativ för dig som kanske inte vill måla ett impregnera ditt hus. På senare år har problemen med påväxt på våra hus blivit allt större. Orsaken är en kombination av bland annat förändringar i luftfuktighet, temperatur och nedebördens pH-värde, dvs klimatet. Utomhus där det är näst intill omöjligt att påverka rådande klimat krävs det att någon av de andra livsbetingelserna för påväxten tas bort. Grön-Fri ® dödar befintlig påväxt samtidigt som näringsämnen på ytan neutraliseras. Ytan nollställs och ingen ny påväxt kan etableras förrän det hamnar nya näringsämnen på ytan.

En yta med påväxt förstör inte bara helhetsintrycket av en byggnad, den binder också fukt som kan leda till skador på materialet, tex, söndervittring, rötskador, frostsprängning, etablering av annan påväxt etc.

 

Effektivt på alla ytor

Grön-Fri ® är ett effektivt medel som enkelt tar bort alger, mossa, lav och mögel på alla ytor utomhus, t ex trä, puts, sten, tegel, betong och takpannor. Påväxten dör omedelbart. På väderutsatta ytor såsom tak försvinner resterna med tiden utan att ytan bearbetas i efterhand. På fasader krävs det i flesta fall att ytan tvättas för att resterna helt ska försvinna. Alger och mossa är borta inom 1 år, lav inom ca 2 år. Grön-Fri ® neutraliserar näringsämnena och förebygger nya angrepp i upp till fyra år beroende på ytans egenskaper och läge.

GRÖN-FRI

 

  • Effektivt för alla ytor utomhus.

  • Alger, mossa och lav dör omedelbart.

  • Appliceras enkelt med tryckspruta eller pensel.

  • Regnet spolar bort rester av påväxt på vädeutsatta ytor.

  • Långtidsskydd, ytorna hålls fria från påväxt upp till 4 år.

  • Biologiskt nerbrytbart, bryts ned av UV-ljus och luft.

  • Påverkar inga byggnadsmaterial negativt.

Totaltvätt AB /Lilla Verkstadsgatan 4, 434 42 Kungsbacka / Innehar F-skattsedel  

 

                                                                                                     

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now