IMPREGNERING/HYBROFOBERING

IMPREGNERING MED TOP SEAL

CONTROLL® TOPSEAL är ett effektivt impregneringsmedel som kan användas på alla mur- och betongprodukter. Behandlingen efterlämnar ett starkt vatten och smutsavvisande yta som är lätt att hålla ren. TOPSEAL hindrar algpåverkan och har utmärkt motstånd mot salt, luftföroreningar och UV-strålning.

TOPSEAL ger ett transparant skydd där man vill behålla det naturliga utseendet. De speciella tillsättningarna i produkten tränger in på djupet och har en varaktighet på upp till tio år. Produkten förändrar inte färg eller struktur på ytan. Produkten är vattenbaserad och miljövänlig.

 

 

 

DÄRFÖR BEHÖVS BETONGIMPREGNERING

Vanligtvis är betong en blandning av fem komponenter; sand, grus, cement, vatten och luft.Vatten och luft tar upp mycket plats i betongen och efterlämnar därför porer, fickor och ådror vid härdningen. Dessa hålrum är förbundna med varandra och utgör ett effektivt transportsystem för vatten. Vattnet för med sig föroreningar, syror och klor som på så vis sakta bryter ner betong och dess armering, tegel, bruk och puts. Detta påverkar livslängden, styrkan och tätheten i stenmaterialet. Angrepp på bärande konstruktioner kan få katastrofala följder. Kapitalförstöringen är enorm då skadorna kräver dyra reparationer. En betong- eller annan stenkonstruktion är oftast en betydande investering och det borde vara en självklarhet att skydda. Vid behandling med TOPSEAL förseglas stenen och får ett kraftigt skydd både i materialet och på ytan. De speciella tillsatserna gör att TOPSEAL fäster lätt, stoppar effektivt fukt och vatten vilket eliminerar de flesta problem med nedbrytning av betong.

Totaltvätt AB /Lilla Verkstadsgatan 4, 434 42 Kungsbacka / Innehar F-skattsedel  

 

                                                                                                     

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now